POVIJEST I TRADICIJA

Lonia d.d.

Trgovačko dioničko društvo Lonia iz Kutine, jedna je od 21 članice jednog od najvećih udruženja hrvatskih trgovačkih kuća u Hrvatskoj koje posluje pod nazivom Ultra gros d.o.o.

Priča o najvećem trgovačkom poduzeću na području Sisačko-moslavačke županije započela je 1954.g. Tadašnja „Opskrba“, registrirana za djelatnost trgovine na veliko i malo, pokrenula je dugogodišnju tradiciju trgovačke struke na području grada Kutine.

Tijekom više od pet desetljeća, poduzeće je prolazeći kroz brojne organizacijske i strukturne promjene, mijenjalo i svoj naziv.

Tako će jednoj generaciji biti poznato pod imenom „Garić“, drugoj kao „Slavija“, a posljednjih 19 godina (od 1992.) žitelji Sisačko-moslavačke županije navikli su da ih u svakodnevnim kupnjama prati uslužno osoblje trgovačkog poduzeća Lonia.

Smještena u srcu Lonjskog polja, u Kutini, Lonia već tradicionalno osluškuje bilo svojih sugrađana, odgovara njihovim zahtjevima i potrebama, odolijeva kriznim situacijama, te nakon svih ekonomskih previranja i tržišnih zapreka uspjeva se dočekati na nogama spremnija i jača.

U svom sastavu Lonia ponosno predstavlja 222 prodavaonice prehrane različitih formata, te pogon na koji je posebno ponosna, jednu od najvećih pekara na području županije.

Prehrambene prodavaonice pokrivaju široko područje Kutine i okolice, Popovače, Ivanić Grada, Novske, Garešnice, Nove Gradiške, Bjelovara, Siska i okolice, Petrinje, Lekenika, Hrv. Kostajnice, Gline, Topuskog, odnosno cijele Banovine.

Ozbiljnost i veličinu trgovačkog poduzeća Lonia potvrđuju investicije kupovine Bjelovarske Gradske pekare d.o.o. , realizirane u prosincu 2013.godine, te preuzimanje 17 Dioninih prodavaonica u Zagrebu. Time je Lonia 2014. godine znatno povećala broj prodavaonica, zaposlenika, promet i ukupnu poslovnu djelatnost proširila i na slastičarsku djelatnost. Danas Lonia zapošljava više od 1.000 djelatnika.

Da Lonia nije orijentirana samo na trgovinu i pružanje usluga, govori u prilog činjenica da je Lonia već dugi niz godina i glavni sponzor istoimenog Ženskog rukometnog kluba iz Kutine, a čest je sponzor i svih važnijih lokalnih događanja.

Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je naša Lonia opstala tijekom svih gospodarskih promjena i tržišnih previranja posljednjih pola stoljeća. Tome prije svega moramo zahvaliti svim našim dugogodišnjim zaposlenicima, ali i mladim kadrovima koji imaju priliku mnogo naučiti i svojim znanjem i kreativnošću pridonijeti procesu budućeg zajedničkog rasta i napretka.

 
 
Lonia početna Lonia novosti Lonia akcije Lonia o nama Lonia organizacija Lonia veleprodaja Lonia kontakt Novosti Akcije Nagradna igra O nama Povijest i tradicija U medijima Organizacija Prodajna mjesta Uprava Prijedlozi i primjedbe Veleprodaja Facebook